• Dozrieva začiatkom septembra, plody sú veľmi chutné, šťavnaté, sladké, bronzovej farby. Netrpí chorobami. Je vhodný na priamy konzum, opeľovačom je odroda NIJISSEKI.
  • Neskorá letná odroda, plody sú menšie, veľmi šťavnaté, sladké, chutné, žltej farby. Nepotrebuje chemické ošetrenie. Opelovačom je odroda HOSUI, je vhodná na priamy konzum.
  • Jesenná odroda. Jedna najrozšírenejšia odroda na svete. Zbiera sa v druhej polovici septembra až začiatkom októbra. Konzumná zrelosť v októbri až novembri. Plod je stredne veľký až veľký pretiahnutého fľaškovitého tvaru. Dužina žltkavá, šťavnatá, veľmi dobrá. Plody sú vhodné na priamy konzum i na kompóty. Chrastavitosť  môže napadnúť vo vlhkých oblastiach.
  • Letná odroda, zbiera sa v polovičke až ku koncu augusta. Plod je stredne veľký, až veľký. Dužin a je šťavnatá, veľmi dobrá. Po rozkrojení nehnedne. Vhodná je pre južné až stredné oblasti. Chrastivosťou nebýva príliš napádaná. Výborné na konzervárske spracovanie.
  • Zimná stolová odroda, zbiera sa začiatkom októbra, konzumne dozrieva v decembri, v chladiarni vydrží od februára alebo marca. Plod je stredne veľký, atraktívny, pravidelne kužeľovitého, typicky hruškovitého tvaru. Dužina je biela, jemne zrnitá, stredne šťavnatá, veľmi príjemne aromatická.
  • Zimná stolová odroda, zbiera sa začiatkom októbra, konzumne dozrieva v novembri, v chladiarni vydrží do januára. Plod je veľký. V plnej konzumnej zrelosti  dužina má veľmi jemnú maslovitú a silne šťavnatú konzistenciu. V chuti je sladká, aromatická, mierne korenistá.  Je vhodná aj  do stredných polôh.
  • Skorá jesenná odroda. Plod je stredne veľký,  má tupo kužeľovitý tvar. Vyznačuje sa vynikajúcimi chuťovými vlastnosťami a vysokým obsahom cukru. Vhodná na priamy konzum, zaváranie aj pálenie a je vhodná na pestovanie aj do vyšších polôh. Chrastavitosťou netrpí, je odolná voči vysokým mrazom
  • Jemná odroda, zbiera sa v druhej polovici septembra až začiatkom októbra, konzumná zrelosť v októbri až novembri. Plod je stredne veľký, pretiahnutá fľaškovitého tvaru. Dužina žltkavá, šťavnatá, veľmi dobrá. Plody sú vhodné na priamy konzum i na kompóty.
  • Skoršia zimná odroda, zberá sa v polovici októbra, konzumná zrelosť je od 15. novembra, do februára. Plod je stredne veľký a má tupo kužeľovitý tvar. Dužina je žltobiela, jemná, slabo zrnitá, mierne aromatická. Vyžaduje teplejšie chránené polohy.
  • Letná odroda, zbiera sa koncom augusta. Plod je veľký až veľmi veľký. Dužina je biela, veľmi šťavnatá, aromatická. Má rada stredne teplé polohy. Proti chrastavitosti   je dosť odolná, netrpí ani škodcami, avšak je menej odolná proti mrazom . Plody sú výborné na priamy konzum, na zaváranie aj na pálenie. Najpredávanejšia odroda.
  • Letná odroda, zberá sa koncom augusta. Plod je veľký. Šupka je červená, dužina ružovkastá, výborná. Vyžaduje teplejšie oblasti. Proti chrastavitosti je dosť odolná.

Title

Go to Top